Omistettu ilmestyy

Tämä kevät on ollut ristiriitainen itselleni ainakin kahdella tavalla. Samaan aikaan kun Euroopassa käydään tuhoisinta sotaa sitten toisen maailman sodan olen saanut tehdä elämäni parhainta levyä. Niin uskallan sanoa vaikka tottakai annan teidän itse arvioida lopputulokseni joka tulee fyysisesti markkinoille 4.5.2022. Sitä aikaisemmin saa kuunnella jo levyn ehkä kaikkein iskevintä Jos -biisiä .

Omistettu pitkäsoittoni kansikuvan on ottanut Ari Vitikainen

Tämä on neljäs sooloalbumini ja vasta nyt olen löytänyt saundini. Levy tuotettiin Music Mainly for Humans -studiolla ja pohjaäänitys, miksaus ja masterointi tehtiin Fantom Studiolla. Erityiskiitokset siitä Fantom Studion Samu Oittiselle ja myös Akun Tehtaan ilopillerille Sami Aspille, joka tuotti levyn ammattitaitoisesti.

Jari Levyn sovitukset toivat biiseihin sykettä ja energiaa. Aloitimme Jarin kanssa yhteistyön joululomalla 2021. Minä kirjoitin hänelle biiseistäni nuotit ja alustavat demot, joita Jari tuskin kuunteli, mutta nappasi nuoteista ideansa ja loihti esiin jotakin tosi kaunista ja koskettavaa. Aika usein tippa silmäkulmassa kuuntelin jo Jarin demoja ja vauhti oli melkoinen, noin viikon kuluessa olivat demot valmiit. Helmikuun puolivälissä äänitettiin live pohjat Akun Tehtaalla. Rumpuja soitti Jani Auvinen ja bassoa Mikko Löytty, joiden yhteistyö oli saumatonta ja ihailtavan tarkkaa.

Pohjien äänityksissä Akun tehtaalla. Vasemmalta oikealle Mikko Löytty, Jani Auvinen, Sami Asp, Tero Kuparinen, Samu Oittinen

Kävin kolmen illan aikana laulamassa 12 biisiä. Sami soitti kitarat ja taustalaulajat Johanna Särkkälä, Jari Levy ja Sami Asp antoivat huikean näytteen laulutaidostaan ja sovittamisesta. Sitten käytiin minulle uutta peliä. Neljän hengen ryhmässä kommentoitiin miksaamista niin, että nyansseja ja taajuuksia löytyi. Maaliskuun viimeisenä päivänä levy oli masteroitu ja valmis. Tekijöiden kanssa tuumattiin, että olihan hauska ja huikea projekti, joka kasvoi koko ajan aivan viimeisille hetkille asti. Kiinnostavaa oli myös Jarin ja Samin kanssa keskustella biisi järjestyksestä levyllä. Tietenkin lauluntekijä päättää sen itse. Ei ole aivan samantekevää missä järjestyksessä biisit soi. Itse olen aina konserteissa panostanut biisien järjestykseen, enkä koskaan ole pitänyt kahta samanlaista konserttia koska jokainen esiintyminen on aina oma juttunsa. Levylle tuli hyvä tasapainoinen järjestys, jossa molli ja duuri, hidas ja nopea vaihtelevat soljuvasti.

Omistettu on kokoelma lauluja joita olen tehnyt jollekin ihmiselle, eläimelle tai ryhmälle. Jokainen biisi on omistettu jollekin ja ehkä on parasta että en kerro kaikkea niin, että voit löytää sieltä jopa itsesi. Huolimatta sodan aiheuttamasta ahdingosta ja epätoivosta, olen ylpeä että sain tehdä tämän matkan, jonka aikana luotiin iloa ja energiaa. Toivon, että se sytyttää jokaista kuulijaa. Levyltä Jos biisi tulee eetteriin 27.4. ja koko levy pitäisi olla markkinoilla 4.5. Ensimmäisen kerran fyysistä levyä saa 8.5. klo 15.00 alkavassa Loimun äitienpäivä konsertissa. Tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.